امنیت ایمیل
برای نمایش صندوق پستی خود از مرورگری غیر از مرورگری که غالبا برای گشت و گذار در وب از آن استفاده میکنید بهره بگیرید.
حتما ورود دو مرحلهای (2FA) حساب خود را فعال کنید. برای تایید دو مرحلهای بهتر است به جای شماره تلفن از Google Authenticator یا امثال آن استفاده کنید.
از کلیک کردن روی لینکهای درون متن ایمیل ناشناس خودداری کنید. توجه کنید که آدرس واقعی که بارگذاری خواهد شد ممکن است آدرسی که به شما در متن ایمیل نمایش داده شده است نباشد بنابراین در صورت لزوم، حتما آدرس مذکور را کپی کرده و در آدرس بار مرورگر بچسبانید و پیش از نمایش وب سایت مذکور، از بی خطر بودن آن مطمئن شوید.
نمایش خود به خود عکسها در ایمیل خود را غیرفعال کنید.
برای نمایش الصاقات مایکروسافت آفیس، به جای برنامه ی آفیس، از گوگل داکس استفاده کنید.
از بازکردن فایلهای exe و dmg تحت هر شرایطی خودداری کنید.
پیش از بازکردن هر فایل دیگری ابتدا اطلاعات فایل را نمایش داده و از درست بودن پسوند فایل مطمئن شوید. دقت کنید که حتی فایل عکسی که به شما فرستاده شده ممکن است یک فایل exe با پسوند تغییر داده شده باشد.
حتی با رعایت تمام نکات قید شده در بالا، هرگز نمیتوانید از بی خطر بودن یک فایل مطمئن باشید بنابراین حتی الامکان از باز کردن الصاقاتی که به ایمیل شما فرستاده میشوند خودداری کنید.
مرورگر وب مناسب
مرورگر وب کانال اتصال شما به وب سایتها، برنامهها و افراد در اینترنت است. بنابراین تامین امنیت مرورگر نخستین گام جهت پیشگیری از دست یافتن افراد غیرمجاز به اطلاعات شخصی شماست.
حتما مرورگر خود را به روز نگهدارید.
پیشنهاد
از مرورگر فایرفاکس جهت استفاده روزمره بهره بگیرید.
برای ارتباط امن و غیر قابل رهگیری از مرورگر تور استفاده کنید.
جهت مراجعه به صندوق پست الکترونیکی خود، از یک مرورگر غیر از مرورگر اصلی خود استفاده کنید.
تذکر امنیتی به مسافران ایران
اگر بعد از چند سال به ایران سفر میکنید و فکر میکنید که به دلایل فعالیتهای سیاسی یا اجتماعی خود در خارج از کشور در ریسک بازجویی یا دستگیری هستید، میتوانید با رعایت نکات زیر ریسک خود را تقلیل دهید:
تا حد امکان از بردن لپتاپ خود به ایران خودداری کنید. اگر مشکلی برای شما درست شود و در فرودگاه بازداشت یا بازجویی شوید، داشتن لپتاپ تنها به مشکلات شما اضافه میکند. اگر حتما لازم است لپتاپ ببرید سعی کنید تمام فایلها و نوشتههایی که ممکن است موجب دردسر بشوند را پاک کنید. متاسفانه پاک کردن فایل بطور عادی فایل را از روی هارد درایو بطور کامل پاک نمیکند و متخصصان کامپیوتر میتوانند این فایلها را بازیافت کنند. برای پاک کردن همیشگی میتوانید از برنامهای مثل Eraser استفاده کنید. یک راه دیگر هم این است که کامپیوتر خود را بک آپ بگیرید و بعد هارد درایو را فرمت کامل بکنید و سیستم عامل جدیدی نصب کنید و فایلهایی بی ربط روی آن بگذارید. بعد از بازگشت از سفر با استفاده از بکاپ فایلها را بازیابی کنید. نکته مهم دیگر این است که لپتاپ خود را کاملا خالی نکنید. فایلهای بیخطری مثل فایلهای کاری یا تفریحی روی لپتاپ خود داشته باشید تا واضح نباشد که شما لپتاپ خود را کاملا پاک کردید.
قبل از رفتن حساب ویپیان بخرید: در ایران اکثر وبسایتهایی که معمولا به آنها سر میزنید فیلترهستند. برای همین قبل از رفتن به ایران یک حساب ویپیان بخرید و چگونگی نصب آنرا یاد بگیرید. پیدا کردن ویپیان مطمئن در ایران مشکل خواهد بود، برای همین بهتر است که ویپیان را خارج ایران بخرید و استفاده از آن را یاد بگیرید.
ایمیلهای مشکلدار خود را پاک کنید: اگر دچار مشکل شوید بدترین اتفاق این است که بازجو ایمیلهای شما را بگردد و در ایمیلهای قدیمی چیزهای بیشتری برعلیه شما پیدا بکند. بهترین کار این است که ایمیلهای خود را از حسابهای آنلاین دانلود کنید و روی یک هارددرایو خارجی (بک آپ) ضبط کنید و با خود نبرید. بعد تمام ایمیلهای آنلاینی را که ممکن است شما را دچار مشکلاتی کنند پاک کنید. بهتر است که تمام ایمیلهای خود را پاک نکنید تا حساب ایمیل شما طبیعی بنظر برسد.
فیسبوک و بقیه شبکههای اجتماعی خود را سبک کنید: تمامی پیغامهای قبلی خود و دیگر افراد را که نیازی به آنها ندارید پاک کنید. سعی کنید اطلاعات شخصی کمتری از خود در آنجا به نمایش بگذارید. دوستان شما ممکن است شما را در عکسهایشان در فیسبوک یا اینستاگرم برچسب زده باشند. این عکسها را بگردید. اگر موردی هست که لازم است کسی آن عکس را نبیند، برچسب نام خود را از آن عکس بردارید.
رمزهای عبور خود را در اختیار یک فرد معتمد بگذارید: اگر امکانش هست رمزهای خود را در اختیار اعضای خانواده یا دوست مطمئنی بگذارید و به آنها بسپارید که هنگامی که برای شما مشکلی پیش آمد چه بکنند.
یو اس بی دیگران را در کامپیوتر خود نگذارید: در طول سفر خود در ایران USB افراد دیگر را در لپتاپ خود نگذارید. حتی بدون اینکه دوستتان خبر داشته باشد ممکن است USB آنها محتوی تروجان و ویروس باشد.
هرگونه تصویری را که دوست ندارید عموم مردم ببینند را از لپتاپ یا فیسبوک یا اینستاگرم خود بردارید. همینطور سعی کنید عکسهای دسته جمعی را از لپتاپ یا فیسبوک یا اینستاگرم خود بردارید. همیشه این احتمال هست که در مورد افرادی که در تصاویر هستند از شما سوال کنند.
حتما روی لپتاپ خود ویروسکش و فایروال داشته باشید
اگر فعال سیاسی و اجتماعی هستید و احتمال اینکه بازداشت شوید کم نیست، حتما یک حساب ایمیل یدکی درست کنید و در اختیار یک فرد مطمئن در خارج از کشور برای روز مبادا قرار دهید. اگر ایمیل عادی شما از کنترل شما خارج شود، باید یک ایمیل مطمئن داشته باشید که فرد مطمئن شما در خارج از کشوربتواند به آن اطمینان کند. کسی بغیر از شما و فرد مطمئن شما نباید از وجود این ایمیل اطلاعی داشته باشد.
اگر حتما باید فایلهای مهمی به ایران ببرید که بدست کس دیگری نیافتد از ابزارهای رمزگذاری استفاده کنید.